WysĹ‚any: 9 StyczeĹ„ 2013, 19:14 ...kiedy zamul± się wszystkie moje wspomnienia ...
Spokojny wieczor...Łagodny srodek zimy...Jak dalej bedzie?...Czy - BĘDZIE?...Dziecku w łonie matki jest miło, ciepło, bezpiecznie i s±dzi, że tam jest najlepiej...Nie wie, ze po bolesnych narodzinach poczuje, zobaczy, usłyszy, dotknie prawdziwszego, piękniejszego...POCZˇTKU...Daj nam, Boze...
Nie zapomnisz
kiedy rozbije się kryształowe wieko nieba nad moj± głow±
a czas jak rzeka przepłynie aż do swego uj¶cia po moim ciele
kiedy zamul± się wszystkie moje wspomnienia
Ty Boże nie zapomnisz o mnie
będziesz czekał na moje przebudzenie
podniesiesz pust± muszlę mojego istnienia
wyrzucon± na brzeg przez kosmiczne kipiele
i stworzysz mnie na nowo
Twoim ojcowskim spojrzeniem
bym mógł z innymi dziećmi się cieszyć
rajsk± ł±k± i słońcem
Jak dalej będzie? pyta ZoRo, Czy będzie?
Dla mnie w tym "będzie" chyba to Ojcowskie spojrzenie jest bardzo wyczekiwane. Usprawiedliwieniem tego oczekiwania jest sieroce od wczesnego dzieciństwa, moje ziemskie życie.
Biorę też rajsk± ł±kę i ZBAWIENIE i drabinę i tęczę, chociaż pamiętam, że Ojciec Zygmunt zarezerwował j± dla siebie w innym wierszu.
Jesli tak, jesli zarezerwowalem ja TYLKO dla siebie, to dzisiaj sie tego wstydze i wyrzekam sie takiego wiersza. Samemu nie mam ochoty wspinac sie do Nieba , a wspinanie sie ze strachu .... nie moze do Nieba zaprowadzic czlowieka, a tylko jedynie do nie-piekla.
"Prawdziwe zycie sie dopiero zacznie"- te slowa Abuny pomogly mi przetrwac trudne chwile sprzed ćwierćwiecza...Oj, bywalo, bywalo...Dzis, gdy juz nie boli, dziekuję - Twoim: "Dziękuję", mój wierny Druhu, Drogi Przyjacielu...
Dziękuję
niebo bezradnie trzepoce się we mnie
jak złowiona na wędkę ryba
która chce koniecznie powrócić do wody
ale w moim trzepocie
kryje się co¶ więcej
wdzięczno¶ć za to
że palec Boży uczynił mnie ryb±
I że stworzył dla wody
któr± jest miło¶ć
czyli obiecane
od zarania dziejów
szczę¶cie wieczne
Dopiero dzisiaj tutaj dotarłam.
Proszę Ojca, to nie ta drabina, nie ta tęcza i nie ten wiersz :)
Piękne jest to, że poezja żyje własnym życiem w naszych sercach.
Nie moĹĽesz pisać nowych tematĂłw Nie moĹĽesz odpowiadać w tematach Nie moĹĽesz zmieniać swoich postĂłw Nie moĹĽesz usuwać swoich postĂłw Nie moĹĽesz gĹ‚osować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum