Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
21o2o2013--o--oooNASZooo--o--ROZANIECoo-
Autor Wiadomość
ElzbietaS
Elzbieta

Miejscowosc: Tokio
WysÅ‚any: 21 Luty 2013, 02:27   21o2o2013--o--oooNASZooo--o--ROZANIECoo-

„Jeden Chleb co zmienia siê w Chrystusa Cia³o, z wielu ziaren pszenicznych siê rodzi…
Jedno Wino, co siê Krwi± Chrysrusa sta³o, z soku wielu winnych gron pochodzi…”

ElzbietaS
Elzbieta

WysÅ‚any: 21 Luty 2013, 02:38   

K+M+B

czwartek 21-2-2013

Czesc ¦wiat³a

------------------------------------------------
Tajemnice Swiatla:

1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.
2.Objawienie Siebie na weselu w Kanie.
3.G³oszenie Krolestwa Bo¿ego i wzywanie do nawrocenia.
4.Przemienienie na gorze Tabor.
5.Ustanowienie Eucharystii.
-----------------------------------------------

//
zbyt drogi mi jeste¶
abym tandetnie sk³ada³ rêce
w pro¶bie albo podziêce
zbyt stare to szczê¶cie
abym w pó³ drogi na Kalwariê
nagle mia³ zawróciæ
bo Ciebie nie ma
wszêdzie mi jeste¶
nie nadesz³ym nadej¶ciem
do którego umieram coraz czê¶ciej
teraz
-O.Zygmunt Kwiatkowski

W tym Roku Wiary modlmy sie o wiare w Jezusa Chrystusa
i o opieke Opatrznosci Bozej dla nas i naszych bliskich,
i bysmy chcieli i umieli swiadczyc o Bogu wszedzie, gdzie nas Bog posle...

od wszelakich zlych przygod racz nas zawsze wybawiac Panno chwalebna i blogoslawiona

Maryjo, pros z nami Ducha Swietego o
mi³o¶æ, rado¶æ, pokój, cierpliwo¶æ, uprzejmo¶æ, dobroæ, wierno¶æ, ³agodno¶æ, opanowanie.

Modlmy sie za dusze naszych bliskich zmarlych.
Modlmy sie o pokoj w Syrii i na swiecie.
Modlmy sie za nas samych.

Aby rodziny migrantów, zw³aszcza matki, by³y wspierane i otaczane opiek± w trudno¶ciach.
Aby narody bêd±ce w stanie wojny lub konfliktu mog³y i¶æ drog± budowania pokojowej przysz³o¶ci.

//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(za wiere, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

---------------- 1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie. ----------------
Z Twojej G³owy i Ramion sp³ywa woda mojego chrztu. Duch ¦wiêty ³agodnie k³adzie mnie w ramiona Ojca. Od tej chwili na zawsze, w moim sercu, rozbrzmiewaæ bêdzie echo Jego s³ów - "Jeste¶ moim dzieckiem umi³owanym. Z krainy ¶mierci ciê wezwa³em i dajê ci Nowe ¯ycie. Twego imienia nigdy nie zapomnê." Ap 3,12 lub 1J 5,4-13
http://www.plomienpanski.pl/

Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 2.Objawienie Siebie na weselu w Kanie. ----------------
Dzieñ za dniem przelewasz wodê do sze¶ciu st±gwi swojego ¿ycia. Jeste¶ tylko s³ug± który czerpie... gdy wype³ni± siê po brzegi, wejd¼ na niebieskie wesele. Matka Jezusa mówi, ¿e zabrak³o tam ciebie i nie mog± siê cieszyæ. We¼ swoj± wodê i chod¼ - Jezus ju¿ przela³ za ciebie Swoj± Krew, i twoja woda zmieni³a siê w wino. Iz 54,4-10

Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------3.G³oszenie Krolestwa Bo¿ego i wzywanie do nawrocenia. ----------------
Twoje s³owa i czyny - niektóre - zosta³y spisane i dane nam, jak najcenniejszy skarb ukryty w roli. Codziennie, zostawiam co moje i kartka po kartce nabywam tê Rolê, cierpliwie zapuszczam w ni± korzenie. A¿ wzrosnê i wydam plon. A¿ mnie z³ami± i pogrzebi± w jej ziemi. A¿ siê nawrócê i zmartwychwstanê ! A¿ do koñca og³osi siê we mnie Twoje Królestwo. Mk 4,3-9 (lub do w.32)

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------4.Przemienienie na gorze Tabor. ----------------
Modli siê Cz³owiek. Przez zas³onê cia³a przesi±ka blask Chwa³y - nadzieja naszegowniebie-obcowania. Nadzieja, bo najpierw trzeba zej¶æ w dolinê... Ale dzi¶, jeszcze chwilê zostañmy w ob³oku, zamieszkajmy w namiocie S³owa, s³uchajmy G³osu... Przypatrujmy siê - modli siê Bóg. Hbr 12,18-29

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 5.Ustanowienie Eucharystii.----------------
Zabrano Ci p³aszcz - odda³e¶ i sukniê... Odda³e¶ i Cia³o i Krew. Masz moc oddaæ swoje ¿ycie. Nikt Ci go nie zabiera. Gdy moja s³abo¶æ wrzeszczy: oddaj co¶ winien ! A lêk szepce: cierpienie i hañba nie przyjd± nigdy na ciebie... Twoja moc nie walczy, oddaje. Mówisz: bierzcie - i czyñcie tak. Rdz 22,1-14

Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ...Amen
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Dorota Halasa
Dorota H

WysÅ‚any: 21 Luty 2013, 03:00   

Modlmy sie o pokoj w Syrii, o bezpieczenstwo Abuny i naszych bliskich, o szczesliwa podroz Abuny do Polski. O ludzi cierpiacych i chorych, o opieke Boza nad Ela, i Ania z Lublina, o znanych nam chorych. O blogoslawienstwo Boze dla dzieci, szczegolnie te cierpiace

Pan mnie wys³ucha³, kiedy Go wzywa³em

Bêdê Ciê s³awi³, Panie, z ca³ego serca,
bo us³ysza³e¶ s³owa ust moich.
Bêdê ¶piewa³ Ci psalm wobec anio³ów,
pok³on Ci oddam w Twoim ¶wiêtym przybytku.

I bêdê s³awi³ Twe imiê
za ³askê Twoj± i wierno¶æ.
Wys³ucha³e¶ mnie, kiedy Ciê wzywa³em,
pomno¿y³e¶ moc mojej duszy.

Wybawia mnie Twoja prawica.
Pan za mnie wszystkiego dokona.
Panie, Twa ³aska trwa na wieki,
nie porzucaj dzie³a r±k Twoich.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 21 Luty 2013, 17:36   

Modlmy sie aby ludzie nie przypisywali Bogu roboty szatana. Modlmy sie aby nie pomawiali Go o brak zainteresowania naszym ludzkim losem, gdy sami ignorowali Go, Jego slowo. kpili sobie z Niego uwazajac , ze sami lepiej wiedza co dobre.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu