Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
Misterium Bozej milosci
Autor Wiadomość
Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 24 Maj 2013, 09:38   Misterium Bozej milosci

Jednosc jest swietoscia nad swietosciami, poniewaz stanowi istote Boskosci ( Bog Jedyny w Trojcy Swietej) . Jednosc to szansa naszego udzialu w misterium Bozej milosci.

Chwal± Boga jest zycie czlowieka. Pelni± chwaly jest Pelnia Zycia, czyli zycie wieczne dane czlowiekowi , rowznoznaczne z wiecznym szczesciem.

Obraz± Boga i najwiekszym grzechem czlowieka jest niszczenie zycia, zadawanie smierci, okaleczanie czlowieka i przyrody. Grzech spoleczny natomiast to kultura smierci, czyli budowanie cywilizacji wrogosci, klamstwie, manipulacji i egoistycznej eksploatacji czlowieka oraz przyrody.

„Oby siê tak zespolili w jedno, aby ¶wiat pozna³, ¿e¶ Ty Mnie pos³a³ i ¿e¶ Ty ich umi³owa³ tak, jak Mnie umi³owa³e¶”.

Misja pojednania i jednosci jest swieta misja zbawienia czlowieka i swiata. Dzieki Bozemu misterium JEDNOSCI swiat moze poznac , ze Jezus Chrystus jest POSLANCEM BOZYM oraz ze BOG KOCHA CZLOWIEKA I SWIAT dlatego Jego wola jest ZBAWIENIE . Wlasnie nadeszla tego GODZINA, wraz z PASCHA Chrystusa. Eucharystia jest mistycznym uobecnieniem tego misterium i jego realizacja.

dbb

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 24 Maj 2013, 23:44   

"Chwala Boga jest zycie czlowieka".Dla mnie to zobowiazanie nie do udzwigniecia bez pomocy i milosierdzia Bozego. Wiec licze na Ciebie Ojcze.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu