Wysłany: 17 PaĽdziernik 2013, 09:42 Dar zycia i zbawienia
Nikt nie „usprawiedliwi” samego siebie. Nikt nie stanie sie swietym, bo tak sobie postanowil i bardzo sie o to stara. Czlowiek nie jest w stanie wyrwac sie ze szponow choroby ktora nazywa sie grzechem, ani nikt wyzwolic od koniecznosci umierania. Czlowiek nie powinien sie pysznic swoimi dokonaniami, bo nawet one mogly zaistniec tylko dzieki lasce Bozej. Zostal za darmo obdarowany darem zycia i jeszcze bardziej darmowym darem, to jest Zbawieniem. Jeszcze bardziej darmowym – bo ofiara zycia Jego Syna, w ktorym Bog ofiaruje SAMEGO SIEBIE. Na taka niesamowicie wielka Milosc nie mozna zareagowac inaczej jak tylko miloscia wdzieczn±, pokorn± i wiern± – jak Maryja.
(J 14,6)
Ja jestem drog± prawd±, i ¿yciem, nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie.
Zostalam za darmo obdarowana darem zycia ziemnskiego i darem zycia wiecznego. Ode mnie zalezy co z tym zyciem zrobie. Prowadz mnie Panie. Zawierzam sie Twojej opiece
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum