Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UĹźytkownicyUĹźytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Poniedziałek - Czytania i Błogosławieństwo -28LISTOPADA 2016
Autor Wiadomość
Rozaniec

Miejscowosc: Cały Świat
Wysłany: 27 Listopad 2016, 15:53   Poniedziałek - Czytania i Błogosławieństwo -28LISTOPADA 2016

Poniedziałek, 28 LISTOPADA 2016

(Iz 2,1-5)
Widzenie Izajasza, syna Amosa, dotyczące Judy i Jerozolimy: Stanie się na końcu czasów, że góra świątyni Pańskiej stanie mocno na wierzchu gór i wystrzeli ponad pagórki. Wszystkie narody do niej popłyną, mnogie ludy pójdą i rzekną: Chodźcie, wstąpmy na Górę Pańską do świątyni Boga Jakubowego! Niech nas nauczy dróg swoich, byśmy kroczyli Jego ścieżkami. Bo Prawo wyjdzie z Syjonu i słowo Pańskie - z Jeruzalem. On będzie rozjemcą pomiędzy ludami i wyda wyroki dla licznych narodów. Wtedy swe miecze przekują na lemiesze, a swoje włócznie na sierpy. Naród przeciw narodowi nie podniesie miecza, nie będą się więcej zaprawiać do wojny. Chodźcie, domu Jakuba, postępujmy w światłości Pańskiej!

(Ps 122,1-2.4-9)
REFREN: Idźmy z radością na spotkanie Pana

Ucieszyłem się, gdy mi powiedziano:
„Pójdziemy do domu Pana”.
Już stoją nasze stopy
w twoich bramach, Jeruzalem.

Tam wstępują pokolenia Pańskie,
aby zgodnie z prawem Izraela wielbić imię Pana.
Tam ustawiono trony sędziowskie,
trony domu Dawida.

Proście o pokój dla Jeruzalem:
Niech żyją w pokoju, którzy cię miłują.
Niech pokój panuje w twych murach,
a pomyślność w twoich pałacach.

Ze względu na braci moich i przyjaciół
będę wołał: „Pokój z tobą”.
Ze względu na dom Pana, Boga naszego,
modlę się o dobro dla ciebie.

(Ps 80,4)
Panie, Boże nasz, przyjdź, aby nas uwolnić, okaż swoje oblicze, a będziemy zbawieni.

(Mt 8,5-11)
Gdy Jezus wszedł do Kafarnaum, zwrócił się do Niego setnik i prosił Go, mówiąc: Panie, sługa mój leży w domu sparaliżowany i bardzo cierpi. Rzekł mu Jezus: Przyjdę i uzdrowię go. Lecz setnik odpowiedział: Panie, nie jestem godzien, abyś wszedł pod dach mój, ale powiedz tylko słowo, a mój sługa odzyska zdrowie. Bo i ja, choć podlegam władzy, mam pod sobą żołnierzy. Mówię temu: Idź! - a idzie; drugiemu: Chodź tu! - a przychodzi; a słudze: Zrób to! - a robi. Gdy Jezus to usłyszał, zdziwił się i rzekł do tych, którzy szli za Nim: Zaprawdę powiadam wam: U nikogo w Izraelu nie znalazłem tak wielkiej wiary. Lecz powiadam wam: Wielu przyjdzie ze Wschodu i Zachodu i zasiądą do stołu z Abrahamem, Izaakiem i Jakubem w królestwie niebieskim.
.................................
mateusz.pl » czytania na każdy dzień

ZoRo

Miejscowosc: Warszawa
Wysłany: 28 Listopad 2016, 04:47   

(Mt 8,5-11)
Gdy Jezus wszedł do Kafarnaum, zwrócił się do Niego setnik i prosił Go, mówiąc: Panie, sługa mój leży w domu sparaliżowany i bardzo cierpi. Rzekł mu Jezus: Przyjdę i uzdrowię go. Lecz setnik odpowiedział: Panie, nie jestem godzien, abyś wszedł pod dach mój, ale powiedz tylko słowo, a mój sługa odzyska zdrowie...
...Zaprawdę powiadam wam: U nikogo w Izraelu nie znalazłem tak wielkiej wiary. Lecz powiadam wam: Wielu przyjdzie ze Wschodu i Zachodu i zasiądą do stołu z Abrahamem, Izaakiem i Jakubem w królestwie niebieskim.

Wiara setnika! - tak wielkiej, u nikogo w Izraelu Jezus nie znalazl...Znalezć sie kiedys wsrod tych ze Wschodu i Zachodu i zasiąść do stołu z Abrahamem, Mojżeszem,... Matką Teresą z Kazlkuty, Janem Pawłem II,...z Mamą, Tatkiem, Babcią, Dziadziem...Spraw to, Panie nasz, proszę! Powiedz tylko SŁOWO!

barmal

Miejscowosc: Nowy Sącz
Wysłany: 28 Listopad 2016, 08:12   

Amen

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
Wysłany: 28 Listopad 2016, 08:35   

Wielka wiara jest wiarą pokorną i pelną szacunku dla Boga.Taka wiara w sposób pewnie prowadzi czlowieka na mesjanską ucztę Pelni Życia.

Z gory swietej, Slowo Panskie kierowane jest do wszystkich narodow. Ono jest powszechna wskazowka postepowania. Jest to droga pokoju. Idzie nia, kto postepuje „w światlosci Panskiej”. Przed dwoma tygodniami uznalismy, ze to „Slowo” bedziemy zachowywali jako narod, uznajac Chrystusa Krolem Polski.

Proście o pokój dla Jeruzalem:
Niech żyją w pokoju, którzy cię miłują.
a pomyślność w twoich pałacach.

Daj nam Panie Twoje blogoslawieństwo pokoju, Ojcze i Synu i Duchu Swiety, Jedyny Boze, amen.

dbs

Miejscowosc: W-wa
Wysłany: 28 Listopad 2016, 14:07   

"Niech żyją w pokoju, którzy cię miłują.
a pomyślność w twoich pałacach." (Ps 122)
I dla mnie ważny ten psalm.

Giga

Miejscowosc: Lublin
Wysłany: 28 Listopad 2016, 17:40   

Nie jestem godzien......ale chcę ufać Twojemu Słowu i Jego mocy

ElzbietaS
Elzbieta

Miejscowosc: Tokio
Wysłany: 28 Listopad 2016, 20:53   

Panie, sługa mój leży w domu sparaliżowany i bardzo cierpi. Rzekł mu Jezus: Przyjdę i uzdrowię go.

- potrzebuję pomocy
- przyjdę i pomogę 

dbb

Miejscowosc: Aleppo
Wysłany: 28 Listopad 2016, 23:31   

Panie Jezu, przyjdz i umocnij moja wiare. Ne jestem godna, Ty jednak mozesz to zmienic. Przychodzisz do chorych, bo oni potrzebuja lekarza. Ty nie odmawiasz proszacym. Powiedz tylko slowo, a odzyskamy zdrowie.

Odpowiedz do tematu