Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA KAPLICZKA w czerwcu (25.VI.- 1.VII.2017)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 25 Czerwiec 2017, 06:46   NASZA KAPLICZKA w czerwcu (25.VI.- 1.VII.2017)

(Mt 16,18)
Ty jeste¶ Piotr - Opoka, i na tej Opoce zbudujê mój Ko¶ció³,
a bramy piekielne go nie przemog±.

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 25 Czerwiec 2017, 06:58   

K+M+B

29 CZERWCA 2017
Czwartek
Uroczysto¶æ ¶w. Aposto³ów Piotra i Paw³a

Czesc Bolesna
---------------------------------------------------
Tajemnice Bolesne:

1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu.
2.Biczowanie Pana Jezusa.
3.Ukoronowanie korona z cierni.
4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa.
5.Smierc na krzyzu

----------------------------------------------------

//
Pro¶ba

idac Tobie wiadoma droga
ca³y czas p³acze co¶ we mnie
gdy my¶lê siê zatrzymac
p³aczu jest jeszcze wiêcej
i wiêcej postanowien
ze bêdê dba³ o ten p³omieñ
¿eby siê pali³ we mnie
w Tobie wiadomy sposob
az mnie przemieni ca³ego
w MILOSC
tyle ze ja chcialbym
aby PREDZEJ

/wiersz O.Z.Kwiatkowskiego/
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

------------------ 1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu. --------------
//

//
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 2.Biczowanie Pana Jezusa. ---------------
//

//
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 3.Ukoronowanie korona z cierni. ----------------
//

//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa. -----------
//
.......
¦wiêty to cz³owiek, który zreformowa³ samego siebie. Na tym polega ¶wiêto¶æ, nie bójmy siê tego s³owa. Staje przed nami Piotr i mówi: „Nie zra¿ajcie siê swoimi s³abo¶ciami, one nie mog± wam przeszkodziæ w reformowaniu samego siebie. Ja te¿ by³em s³aby, nawet nie chcia³em i¶æ za Mistrzem, powiedzia³em ‘odejd¼ ode mnie, bo jestem cz³owiek grzeszny’, ale Mistrz zaanga¿owa³ mnie w swoim dziele. W Wielki Pi±tek powiedzia³em trzy razy, ¿e Go nie znam. Pó¼niej te¿ by³y chwile s³abo¶ci. Próbowa³em i¶æ na kompromisy, ba³em siê ludzkich opinii, by³em s³aby. S³uszna jest równie¿ ta legenda, ¿e nawet przed ¶mierci± próbowa³em uciec, bo by³em s³aby, zawróci³ mnie Pan do Rzymu, abym da³ ¶wiadectwo. Ale mimo tych s³abo¶ci nie zrezygnowa³em z reformowania siebie”.

Dzi¶ staje równie¿ przed nami ¶w. Pawe³, który ma rêce powalane krwi± chrze¶cijan. W swoich listach wiele razy mówi, ¿e nie ³atwo jest reformowaæ siebie. Ale je¶li mamy przeprowadziæ jak±kolwiek reformê, to tylko tê jedn±, bo je¶li bez tej reformy zaczniemy poprawiaæ ¶wiat, w którym jeste¶my, wiêcej zepsujemy, ni¿ zbudujemy. ¦w. Piotr i ¶w. Pawe³, którzy na ziemi nie bardzo umieli siê dogadaæ, spotkali siê w sumie niewiele wiêcej ni¿ piêtna¶cie dni, dzi¶ staj± przed nami ramiê w ramiê i mówi±: jest tylko jedno dzie³o reformy, które trzeba przeprowadziæ, reformy samego siebie.
......
Ks. Edward Staniek

//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 5.Smierc na krzyzu-----------------------
//

//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Giga

Miejscowosc: Lublin
WysÅ‚any: 25 Czerwiec 2017, 09:51   

Matko Bo¿a Ty wiesz co to reforma siebie czyli oddanie Bogu,ogo³ocenie z siebie,co znacz± s³owa,,¿yjê nie ja,lecz On we mnie,,.Pro¶ za nami by¶my sta³ siê -jak Ty

Giga

WysÅ‚any: 25 Czerwiec 2017, 10:59   

Elu proszê sprawd¼,czy masz ode mnie wiadomo¶æ w prywatnych

ElzbietaS
Elzbieta

Miejscowosc: Tokio
WysÅ‚any: 25 Czerwiec 2017, 14:38   

Dzieki, odpisalam !

Giga

WysÅ‚any: 29 Czerwiec 2017, 10:54   

Us³ysz³ biedaków Matko

Giga

WysÅ‚any: 29 Czerwiec 2017, 10:55   

Us³ysz

ElzbietaS
Elzbieta

Miejscowosc: Tokio
WysÅ‚any: 30 Czerwiec 2017, 08:52   

Giga, od dawna czeka na Ciebie wiadomosc.
Znakiem rozpoznawczym jest czerwony napis "Masz 1 wiadomosc" zamiast "Nie masz wiadomosci"

Nawet jezeli nie ma czerwonego napisu, sprawd¼ : Nie masz wiadomosci ------> Skrzynka

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu