Wysłany: 15 PaĽdziernik 2021, 11:37 Nasze spotkanie w Lublinie
Kochani Domownicy, jeszcze raz powraca sprawa DOMu i pytanie, czy ten obecny internetowy Nasz Dom jest tym o który chodzi.
Ciągle są głosy, ze jest on trudno dostępny technicznie.
Szału żywotności wśród jego członków tez nie ma.
Domowe komentarze do Czytań są dostępne również na facebooku i what’s appie.
„Gregorianki” i „Pamietniki” Zosi ożywiły trochę DOM i dzisiaj myślę, że być może po to, abyśmy razem z nią poszli dalej.
Chodziło zawsze i teraz tez o to chodzi, to znaczy o proste, Domowe forum internetowe, dla osób które chcą prowadzić intensywniejsze życie duchowe i szukają wspólnotowego wsparcia dla tego ich pragnienia, rozpoznawanego przez nich jako wezwanie do podążania za Chrystusem w ich codzienności.
Chodzi zatem o duchowy wzrost Domowników, ale bez uciekania się do oficjalnych programów formacyjnych. Chodzi o praktykowaną przez nas tutaj od lat drogę wzajemnej wymiany refleksji i doświadczeń, w klimacie przyjaźni, czyli „miłowania Boga całym sercem”, pamiętając o miłości bliźniego i siebie samego.
Kryterium przyjęcia do tej grupy, bez żadnych cech formalizmu, powinno być rozumienie życia jako wezwania do świętości, wyrażającego się pragnieniem do całkowitego zawierzenia się Jego Miłości.
Pomyslcie o tym i dajcie mi jakis sygnal w taki sposób jaki Wam bardziej odpowiada. Również mój mail (abzygmunt@gmail.com) oraz telefon 505894959 jest do Waszej dyspozycji.
Ponadto osobiście możemy się spotkac w Lublinie 18 – 20 października. B.serdecznie zapraszam na Msze św w kosciele na KULu w poniedziałek 18 października o godz. 19 tej, a potem w herbaciarni DA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum