Wysłany: 18 Wrzesień 2013, 09:20 Chrzescijanska wizja zycia i smierc
i
„Poniewa¿ spodoba³ siê Bogu, znalaz³ Jego mi³o¶æ, i ¿yj±c w¶ród grzeszników, zosta³ przeniesiony”
Najpierw w tej wizji, jako wartosc fundamentalna jest milosc Boza, ktor± przyjmuje ten kto „znalazl ja”, uradowal sie nia , podjal ja i zaczal do niej dazyc „z calego serca i calej duszy, cala swoja moca i calym swoim umyslem”, tak ze „spodobal sie” Bogu, stal sie Jego wybranym zyjac z Nim w zazylej jednosci na wzor tej ktora jest udzialem czlonkow Nieba. A „zyjac wsrod grzesznikow, zostal przeniesiony” tam gdzie bylo jego serce i dusza, jego moc i caly jego umysl, czyli zostal przeniesiony do Tego ktory go pierwszy umilowal miloscia przekraczajaca wszystkie granice doczesnosci i zrozumienia. Zaprawde „³aska i mi³osierdzie nad Jego wybranymi i nad ¶wiêtymi Jego opatrzno¶æ”.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum