„Do miasta Modin przybyli królewscy wys³añcy, którzy zmuszali do odstêpstwa przez uczestnictwo w sk³adaniu ofiary”. „wykonaj to, co jest polecone w królewskim dekrecie, tak jak to uczyni³y ju¿ wszystkie narody”.” Za to ty i synowie twoi bêdziecie nale¿eli do królewskich przyjació³, ty i synowie twoi bêdziecie zaszczytnie obdarzeni srebrem, z³otem i innymi darami.”
JAK DZISIAJ ODBYWA SIE TEN PROCEDER ?
„Ja, moi synowie i moi krewni bêdziemy postêpowali zgodnie z przymierzem, które zawarli nasi ojcowie”.” Matatiasz, zap³on±³ gorliwo¶ci± i zadr¿a³y mu nerki, i zawrza³ gniewem, który by³ s³uszny. Pobieg³ wiêc i zabi³ tamtego obok o³tarza. Zabi³ wtedy tak¿e królewskiego urzêdnika, który zmusza³ do sk³adania ofiar, o³tarz za¶ rozwali³.”” Niech idzie za mn± ka¿dy, kto p³onie gorliwo¶ci± o Prawo i obstaje za przymierzem.
”
JAK DZISIAJ WALCZYC O WIERNOSC BOGU?
„Bogu sk³adaj ofiarê dziêkczynn±,
spe³nij swoje ¶luby wobec Najwy¿szego.
I wzywaj Mnie w dniu utrapienia,
uwolniê ciebie, a ty Mnie uwielbisz”.
CZY NIE TO STANOWI WLASCIWA ODPOWIEDZ? – ZYC ZYCIEM EUCHARYSTYCZNYM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum