Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
Po prostu i nie po prostu MILOSC
Autor Wiadomość
Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 27 Czerwiec 2014, 09:31   Po prostu i nie po prostu MILOSC

(1J 4,7-16)
Umi³owani, mi³ujmy siê wzajemnie, poniewa¿ mi³o¶æ jest z Boga, a ka¿dy, kto mi³uje, narodzi³ siê z Boga i zna Boga. Kto nie mi³uje, nie zna Boga, bo Bóg jest mi³o¶ci±.
JAKIE MIEJSCE ZAJMUJE W MOIM ZYCIU MILOSC? CZY TRAKTUJE JA POWAZNIE? CZY JEST ONA DLA MNIE SEDNEM MOJEJ OSOBISTEJ HISTORII, CZY RACZEJ UWAZAM JA ZA MILY DODATEK DO ZYCIA? CZY STANOWI ONA SEDNO MOJEGO ZAANGAZOWANIA RELIGIJNEGO?
W tym objawi³a siê mi³o¶æ Boga ku nam, ¿e zes³a³ Syna swego Jednorodzonego na ¶wiat, aby¶my ¿ycie mieli dziêki Niemu.
MILOSC JEST ZRODLEM ZYCIA, ZAWSZE WSPIERA ZYCIE I OWOCUJE ZYCIEM
W tym przejawia siê mi³o¶æ, ¿e nie my umi³owali¶my Boga, ale ¿e On sam nas umi³owa³ i pos³a³ Syna swojego jako ofiarê przeb³agaln± za nasze grzechy.
MILOSC JEST ZAWSZE PIERWSZA. JEST POCZATKIEM WSZELKIEGO DZIALANIA , DLATEGO MOZE BYC TEGO DZIALANIA TRESCIA.
MILOSC JEST W PIERWSZYM RZEDZIE OFIARNOSCIA A NIE KONSUMPCJA
MILOSC NIE SPRZYMIERZA SIE Z GRZECHEM ALE PRAWDZIWA MILOSC OD GRZECHU CZLOWIEKA RATUJE.
Umi³owani, je¶li Bóg tak nas umi³owa³, to i my winni¶my siê wzajemnie mi³owaæ.
MILOSC NIE JEST LUDZKA SLABOSCIA, NIE JEST DRUGORZEDNA PRZYPADLOSCIA KTORA SIE NIEKTORYM OSOBOM PRZYTRAFIA. MILOSC LUDZKA JEST ZAWSZE BOZA.
Nikt nigdy Boga nie ogl±da³. Je¿eli mi³ujemy siê wzajemnie, Bóg trwa w nas i mi³o¶æ ku Niemu jest w nas doskona³a.
NIE MOZNA MILOWAC BOGA NIE KOCHAJAC CZLOWIEKA. MILOSC CZLOWIEKA POZWALA NAM ZOBACZYC NIEWIDZIALNEGO BOGA.
Poznajemy, ¿e my trwamy w Nim, a On w nas, bo udzieli³ nam ze swego Ducha.
MILOSC TO PRZEDE WSZYSTKIM DOMENA DUCHA, BEZ KTOREGO NIE MA MILOSCI – NIE MOZNA JEJ DOZNAC I NIE MOZNA JEJ ZROZUMIEC.
My tak¿e widzieli¶my i ¶wiadczymy, ¿e Ojciec zes³a³ Syna jako Zbawiciela ¶wiata.
MILOSC JEST DROGA ZBAWIENIA DLA KAZDEGO INDYWIDUALNEGO CZLOWIEKA I DLA CALEGO SWIATA.
Je¶li kto wyznaje, ¿e Jezus jest Synem Bo¿ym, to Bóg trwa w nim, a on w Bogu.
MILOSC JEST SEDNEM NASZEGO WYZNANIA WIARY W JEZUSA CHRYSTUSA , BOZEGO SYNA.
My¶my poznali i uwierzyli mi³o¶ci, jak± Bóg ma ku nam. Bóg jest mi³o¶ci±: kto trwa w mi³o¶ci, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
BOG NIE TYLKO KOCHA, ALE ON SAM JEST MILOSCIA

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu