1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
2.Wniebowstapienie Pana Jezusa
3.Zeslanie Ducha Swietego
4.Wniebowziecie Maryi
5.Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi.
----------------------------------------
//
odkupienie
dzisiaj rozumiem to lepiej
¿e w tym wypadku chodzi o karko³omny wjazd
stromizn± ludzkich odczuæ
a¿ po jasn± jak s³oñce w pe³ni granicê my¶li
gdzie konieczno¶æ ¶mierci je¼dzi na weekendy
z nieokie³znan± niczym pasj± do ¿ycia
nie ograniczon± logicznymi regu³ami artyku³owania s³ów
i wi±zania fantastycznych wizji w spójny pojêciowy system
dziêki oblubieñczej mi³o¶ci Boga
Prawdê bêdziemy mogli podziwiaæ
go³ym okiem kontemplacji - czyli dotykiem
-/wierszO.Z.Kwiatkowskiego/
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc):Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
----------- I. Zmartwychwstanie Pana Jezusa -------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Wspominamy dzi¶ ¶wiêtych i wspominamy zmar³ych naszych bliskich, z których wielu jest ju¿ w ich gronie. Wszyscy zbawieni s± ¶wiêci. Pomy¶lmy i o naszej ¶wiêto¶ci, o tym, ¿e jeste¶my w drodze do nieba. Chodzi o to, aby¶my za kilka, kilkana¶cie czy kilkadziesi±t lat, kiedy odprowadz± nas na cmentarz, nale¿eli do grona ¶wiêtych. Sens naszego ¿ycia le¿y w perspektywie nale¿enia do grona ludzi szczê¶liwych. To jest perspektywa nowego ¶wiata, który jest oparty na prawie mi³o¶ci Boga i ca³ego ¶wiata, który Bóg stworzy³. Ta perspektywa pozwala spokojnie patrzeæ na wszystkie trudno¶ci, niebezpieczeñstwa, niesprawiedliwo¶ci, krzywdy, nawet morderstwa, które maj± miejsce w ¶wiecie. Istnieje wspólnota ludzi ¿yj±cych mi³o¶ci±, a my chcemy do tej wiecznej wspólnoty nale¿eæ.
Ks. Edward Staniek
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- II. Wniebowstapienie Pana Jezusa ------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- III. Zeslanie Ducha Swietego -----------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
--------------- IV. Wniebowziecie Maryi --------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- V. Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi--------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Ostatnio zmieniony przez Rozaniec 31 PaĽdziernik 2015, 09:22, w całości zmieniany 1 raz
Gdyby Pan mi nie udzieli³ pomocy,
szybko by moja dusza zamieszka³a w krainie milczenia.
A kiedy my¶lê: ”Moja noga siê chwieje„,
wtedy mnie wspiera Twoja ³aska, Panie.
Ps 94
Gdzie by¶my byli i co by siê z nami dzialo, gdyby nie Boza laska! Gdyby nie Jego Ojcowskie milosierdzie! Ile wdziêczno¶ci powinno siê kryc w naszym codziennym „Ojcze nasz”.
Jakie to piekne i jakie glebokie : pamiêtaæ o tym, ze kiedy tylko pomysle i¿ „moja noga siê chwieje”, w tym samym momencie dostrzegac oczyma wiary Boza laske która mnie wspiera.
Boze, dziekuje za laske wiary,ktora umacnia moja ludzka chwiejnosc. Jestes milosierny dla wszystkich, w to wierze i prosze o milosierdzie szczegolnie dla Tych ktorzy go najbardziej potrzebuja.
Chodzi mi o to by wszyscy ogladali Twoja wieczna swiatlosc, ci co pomarli i ci co jeszcze zyja.
Odnalazl mnie bol
osaczyly wspomnienia
cala jestem z przemyslen
i niewypowiedzianych slow
tesknoty za Tymi ,
ktorzy odeszli.
O jedno tylko proszê Pana, o to zabiegam,
¿ebym móg³ zawsze przebywaæ w jego domu,
przez wszystkie dni ¿ycia,
abym kosztowa³ s³odyczy Pana,
stale siê radowa³ Jego ¶wi±tyni±.
Ps 27
Panie, o Zycie w Twojego Ducha POKOJU proszê dla siebie i dla innych.
O jedno tylko proszê Pana, o to zabiegam,
¿ebym móg³ zawsze przebywaæ w Jego domu,
przez wszystkie dni mego ¿ycia;
abym kosztowa³ s³odyczy Pana,
stale siê radowa³ Jego ¶wi±tyni±. Ps 27
Modle siê o Zycie w pokoju dla mnie i dla innych. Modle siê aby swiat by³ pelen pokoju, aby wiedzia³ gdzie go szukac i jak siê nim Cieszyc.
Boze, tak bardzo chce odnalezc moje pogubione drachmy...a ciagle jeszcze daremne sa wysilki moje. Slabo widze w ciemnosciach naszego zycia, moze troche rozjasnisz mrocznosc jego. Ciagle i zawsze licze na Ciebie, na Twoja pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum