Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(6-12)-3-2016-(niedz-sobota)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 5 Marzec 2016, 17:11   NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(6-12)-3-2016-(niedz-sobota)

(J 3,16)
Tak Bóg umi³owa³ ¶wiat,
¿e dal swojego Syna Jednorodzonego;
ka¿dy, kto w Niego wierzy, ma ¿ycie wieczne.

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 5 Marzec 2016, 17:29   

K+M+B

6-12 3 2016 niedziela-sobota

6 MARCA 2016

Niedziela

IV niedziela Wielkiego Postu

Czesc Bolesna
---------------------------------------------------
Tajemnice Bolesne:

1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu.
2.Biczowanie Pana Jezusa.
3.Ukoronowanie korona z cierni.
4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa.
5.Smierc na krzyzu.

----------------------------------------------------

//

Wszystko nowe

op³ywasz mnie zewsz±d Bo¿e
jak wielka rzeka
nie mogê Ciê pomie¶ciæ w sobie
choæ wielka jest we mnie
tego potrzeba

od stóp po czubki w³osów
zanurzony w Tobie
tonê i przechodzê
w nowy wymiar istnienia

Krzy¿
jak pustyniê rzeka
wszystko zmienia

-wiersz O.Z. Kwiatkowskiego
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

------------------ 1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu. --------------
// //
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 2.Biczowanie Pana Jezusa. ---------------
// //
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 3.Ukoronowanie korona z cierni. ----------------
// //
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa. -----------
//
O Emanuelu, Bo¿e z nami... aby byæ z nami w cierpieniu, przysi±g³e¶ byæ blisko ka¿dego, kto ma serce pe³ne bólu. Nadejdzie dzieñ, kiedy porwani na ob³oki pójdziemy na spotkanie z Tob± i tak pozostaniemy zawsze razem, byleby¶my tylko teraz starali siê mieæ Ciê za towarzysza podró¿y, który odda nam nasz± ojczyznê niebiesk±, lub raczej by¶my mieli Ciê jako drogê, a Ty wówczas bêdziesz ojczyzn± nasz±.
Dobrze jest dla mnie, Panie, cierpieæ, byleby¶ tylko Ty by³ ze mn±; przenoszê to nad królowanie bez Ciebie, nad u¿ywanie przyjemno¶ci bez Ciebie, nad chwa³ê bez Ciebie. Jest lepiej dla mnie ³±czyæ siê ¶ci¶le z Tob± w cierpieniu, posiadaæ Ciê w tyglu do¶wiadczenia ni¿ pozostawaæ bez Ciebie, nawet w niebiosach. Kogo prócz Ciebie mam w niebie? Kogo prócz Ciebie mogê pragn±æ na ziemi? (Ps 72, 25). Z³oto do¶wiadcza siê w ogniu, a sprawiedliwych w utrapieniu cierpienia. Tutaj, Panie, tutaj Ty jeste¶ z nimi; tutaj Ty jeste¶ obecny po¶ród tych, którzy gromadz± siê w imiê Twoje...
Dlaczego siê lêkamy, dlaczego siê wahamy, dlaczego usi³ujemy uciec od tego utrapienia? Prawda, ¿e ogieñ siê wzmaga; lecz Ty, Panie, jeste¶ z nami w cierpieniu. Je¿eli Ty jeste¶ z nami, któ¿ przeciwko nam? (Rz 8, 3)). Je¶li Ty nas oswobodzisz, któ¿ nas wyrwie z Twojej rêki? Kto potrafi wydrzeæ nas z Twojej rêki? Je¶li Ty wreszcie okryjesz nas chwa³±, któ¿ zdo³a nas pohañbiæ?
(¶w. Bernard).

//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 5.Smierc na krzyzu-----------------------
// //
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 7 Marzec 2016, 21:35   

Tyle intencji. Tyle modlitw waznych, bo dotycza bliskich mi osob. Wyzdrowienie, ratunek przed smiertelnym chorobowym zagrozeniem, rodzinny pat i niemoznosc przelamania wzajemnej niecheci, oskarzen i poczucia krzywdy. Uwolnienie od szatanskiej agresji i nieustannego nekania, ktore moze doprowadzic do wyczerpania psychicznego. Panie , zmiluj sie nad nami. Niech Twoj zbawczy dotyk pomoze im i ich uleczy.

barmal

Miejscowosc: Nowy S±cz
WysÅ‚any: 7 Marzec 2016, 22:10   

Amen amen

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 10 Marzec 2016, 10:54   

I zamienili sw± chwa³ê
na podobiznê cielca jedz±cego siano.

Ps 106

Boze, oby madrosc ludzka nie dala sie uwiesc oglupiajacej madrosci oszustwa, by nie oplakiwac potem skutkow tego "sprytnego" posuniecia.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 10 Marzec 2016, 10:56   

Odrzuæcie od siebie wszystkie grzechy i utwórzcie sobie nowe serce i nowego ducha.
(Ez 18,31)

Dzisiaj to bedzie moja „mantra” zanoszona do Boga”

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu