Tajemnice Radosne:
1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bo?ego.
2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety.
3.Narodzenie Pana Jezusa.
4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni.
5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni.
------------------------------------------------
//
Choæ chcê
niewidzialn± rêk± natchnienia
zielonym w±wozem nadziei
prowadzisz mnie do swego domu
daleko jeszcze Bo¿e ?
nies³yszalnym dla uszu g³osem
o aksamitnej ciep³ej barwie
przekonujesz mnie cierpliwie
¿e du¿o lepiej jest Ci ze mn±
ani¿eli mnie ze sob± samym
mimo blisko¶ci Twojego oddechu
który czujê na sobie
mimo ca³ego ciep³a w Twoim aksamitnym g³osie
nie umiem towarzyszyæ Tobie Bo¿e
choæ chcê....A mo¿e wcale nie
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
-------------- 1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego. ----------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni. --------------------
M±dro¶æ Twoja, o S³owo, jest jak ów krzak, który widzia³ Moj¿esz p³on±cym, ale nie spalaj±cym siê... Do tej m±dro¶ci odczuwaj± odrazê ci, którzy szukaj± m±dro¶ci ludzkiej i stale do niej wracaj±, a ona u Boga jest g³upstwem... Odczuwa odrazê do tej m±dro¶ci tak¿e ten, kto nie jest zjednoczony z Tob±, obra¿aj±c bowiem Ciebie, pozbawia siê Ciebie i siebie...
Co Ty czynisz, o M±dro¶ci mojego S³owa? Podnosisz duszê i pogr±¿asz j± w przepa¶ci; budujesz i obalasz na ziemiê ka¿dy budynek; nieustannie wzdychasz i ¶piewasz, czuwasz i zasypiasz, chodzisz, a nigdy siê nie poruszasz; M±dro¶ci, która masz w sobie wszelki skarb i jeste¶ daleka od wszelkiego nierozs±dku...
A jak nabywa siê tej m±dro¶ci? Nabywa siê przez o¶wiecone zrozumienie bytu Bo¿ego, przez nieustann± mi³o¶æ i pragnienie Boga w Bogu. Kto doszed³ do tego, naby³ upodobania w m±dro¶ci. Kosztuje go ten, kto go smakuje, a rozumie ten, kto nic nie wie. O, dlaczego nie zd±¿amy bezustannie i nie ustaj±c w staraniach, by posi±¶æ tê m±dro¶æ?
O M±dro¶ci, ty utrwalasz niebo, które jest zawsze w ruchu, okrywasz chwa³± duchy anielskie i ludzkie, posilasz oblubienicê S³owa, czynisz silnymi swoich Chrystusów; Ty zawstydzasz wszelk± m±dro¶æ, a wywy¿szasz wszelk± nieumiejêtno¶æ, potwierdzasz wszelk± prawdê, a zawstydzasz ka¿de k³amstwo. O m±dro¶ci, ty jeste¶ chwa³± Ko¶cio³a, twojej oblubienicy, i bogactwem duszy twojej oblubienicy (¶w. M. Magdalena de Pazzi).
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni. ------------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum