(Mt 16,18)
Ty jeste¶ Piotr - Opoka, i na tej Opoce zbudujê mój Ko¶ció³,
a bramy piekielne go nie przemog±.
(2 Tm 4,17)
Pan stan±³ przy mnie i wzmocni³ miê,
¿eby siê przeze mnie dope³ni³o g³oszenie /Ewangelii/
i ¿eby wszystkie narody /je/ pos³ysza³y;
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
2.Wniebowstapienie Pana Jezusa
3.Zeslanie Ducha Swietego
4.Wniebowziecie Maryi
5.Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi.
----------------------------------------
//
W dzieñ trzeci
wo³a³em ale jak zwykle
wo³anie moje nie znalaz³o odpowiedzi
postanowi³em sobie wtedy
¿e zamilknê ca³kowicie
i szczelnym milczeniem
niebo oddzielê od ziemi
na szczê¶cie znalaz³y mnie i przygarnê³y
zgrzebne ramiona krzy¿a
jako pocz±tek nowej nadziei
która siê spe³ni³a w dzieñ trzeci
wiersz O.Z.Kwiatkowskiego
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc):Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
----------- I. Zmartwychwstanie Pana Jezusa -------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Jakie dziêki mamy wam z³o¿yæ, o ¶wiêci Aposto³owie, za tyle trudów, które znie¶li¶cie dla nas? Pamiêtam o tobie, o Piotrze, i zdumiewam siê tob±; pamiêtam o tobie, o Pawle, i... rozp³ywam siê we Izach. Nie wiem, co powiedzieæ, nie umiem wypowiedzieæ s³owa rozwa¿aj±c wasze cierpienia. Jak wiele wiêzieñ u¶wiêcili¶cie! Ile kajdan zaszczycili¶cie! Ile udrêczeñ znie¶li¶cie! Ile obelg wytrzymali¶cie! Jak daleko rozs³awili¶cie Chrystusa! Jak± rado¶ci± nape³nili¶cie Ko¶cio³y przez swoje przepowiadanie! Wasze jezyki s± b³ogos³awionymi narzêdziami: wasze cz³onki zosta³y skrwawione dla Ko¶cio³a. Na¶ladowali¶cie Chrystusa we wszystkim!...
(¶w. Jan Chryzostom).
http://mateusz.pl
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- II. Wniebowstapienie Pana Jezusa ------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- III. Zeslanie Ducha Swietego -----------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
--------------- IV. Wniebowziecie Maryi --------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- V. Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi--------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Polecam Ci Panie rekolekcje ktore bede prowadzil w Mysliborzu (Sanktuarium Bozego Milosierdzia).
Kto moze i bedzie mial ochote, niech rzuci w przestrzen modlitewna jakas "zdrowaske"
Bede w domu rekolekcyjnym prowadzonym przez siostry (zdaje sie ) Bozego Milosierdzia. W tym samym czasie beda dwie inne grupy rekolekcyjne. Msze sw. maja byc wspolne, dla roznych "poziomow" rekolekcyjnych. Zobaczymy jak uda sie ten ekumenizm, tym bardziej , ze drugi rekolekcjonista, a moze nawet i trzeci , to tez jezuici. Pociaga mnie ta perspektywa.Ja mam poprowadzic tzw. 4 tydzien, z fenomenalna kontemplacja o wszechobecnej milosci Boga. Cieszy mnie szczegolnie ta kontemplacja. Bedzie tez okazja aby wejsc glebiej w misterium radosci zmartwychwstania... Obysmy umieli przyjac te laskê i w niej uczestniczyc.
O Zbawieniu mo¿na powiedziec jak sw. Pawel : „Wyrwie miê Pan od wszelkiego z³ego czynu i wybawi miê, przyjmuj±c do swego królestwa niebieskiego” , a o wierzacych w Chrystusa, ze sa to „wszyscy, którzy umi³owali pojawienie siê Jego”. Umi³owali¶my pojawienie siê Jego w Betlejem i Palestynie , oraz „milujemy” Jego pojawienie siê w chwale, którego wraz z calym Kosciolem oczekujemy.
Anio³ Pañski otacza szañcem bogobojnych,
aby ich ocaliæ.
Skosztujcie i zobaczcie, jak Pan jest dobry,
szczê¶liwy cz³owiek, który znajduje w Nim ucieczkê.
Ps 34
B±d¼ moja ucieczka Panie. Ty jestes moja ucieczka i moim ocaleniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum