Spotkanie Polonijne w Yotsuya.
Na Mszy Sw. celebrowanej przez Ojca Zygmunta i Ojca Pawla - Dominikanina
udzielony zostal Chrzest Sw. malutkiemu Dominikowi. (widac na zdjeciu powyzej)
W kazaniu Ojciec Zygmunt nawiazal do swoich japonskich, pielgrzymkowych spostrzezen.
Mowil miedzy innymi o wartosciach wolontariatu swieckiego, ktory tu szczegolnie w Japonii sprawil, ze katolicka przeszlosc jest ciagle widoczna. Dbalosc o koscioly w ktorych czasem od lat nie ma ksiezy.
Ale dzieki tej dbalosci jest w tych miejscach atmosfera modlitwy.
Komentarz samego Ojca co do drugiego zdjecia :
Trzech budrysow, a wlasciwie dwoch, bo jedna to "budryska". SZkoda, ze s.Klaudiuszy nie bylo i siostry Roberty ! Przyjaciolom powiem, w takim mniej wiecej sekrecie, ze potem odbyla sie "hinduska kolacja", u nas w "rodzinnej" Ikuta. Pogadalem sobie troche z Ela, glownie w trakcie jazdy pociagiem.
Ostatnio zmieniony przez ElzbietaS 3 Sierpień 2015, 17:09, w całości zmieniany 4 razy
JESTESCIE RAZEM z nami. Przy kazdej okazji wspolnej modlitwy, prywatnej rowniez. Wspolna byla dla mnie w Susono, dwa dni temu. Tam Ojciec zobaczyl gore Fuji. Ale o tym troche pozniej bo mam u siebie Kotarka i ... urwanie glowy.
Calodniowa wycieczka, pielgrzymka do Susono, od Tokio trochê ponad 2 godz. w jedna stronê.
Upa³ ale u Sióstr Zgromadzenia Najswietszego Serca Jezusa przestronny dom i klimatyzacja.
Przestrzennie piêknie po³o¿ona szko³a Fuji Seishin Joshi Gakuin = Sacred Heart High School.
Wakacje to i pusto.
Zgromadzenie reprezentuj± tu tylko trzy siostry, dzi¶ dwie.
Ostatnia Msze Sw. mialy w zesz³ym roku, celebrowal ja Ojciec Zygmunt.
Dzi¶ celebruje drug±.
Jest nas razem z Ojcem sze¶æ osób. Msza Sw. z takich, które sie d³ugo pamiêta, medytacja, jeste¶cie wszyscy w naszych modlitwach.
Po Mszy Sw. posilek a potem kolejno rozmowy z Ojcem.
Mozliwosc obejrzenia szkolnego muzeum, odwiedzenia klasztornego cmentarza, spaceru po alejach parku.
Mi³o i domowo, Bogu dzieki za wszystko.
W drodze powrotnej wreszcie widzimy górê Fuji !
Ladnie tam, "japonsko" ale biedne siostry, raz w roku msza swieta!
Dzieki za zdjecia Elu i tak przy okazji nie" japnsko" wysciskaj Kotarka (swoja droga,dziwne imie)
Szczesc Boze Wam w podrozowaniu i spotkaniach modlitewnych, i tez tych przy sako.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum