Tajemnice Radosne:
1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bo?ego.
2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety.
3.Narodzenie Pana Jezusa.
4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni.
5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni.
------------------------------------------------
//
W ciszy
wszyscy jeste¶my li¶æmi jednego i tego samego drzewa
ka¿dy li¶æ g³o¶no wo³a o nale¿ny mu przydzia³
powszedniego nieba
ka¿dy o szacunek siê dopomina ze strony innych li¶ci
o lepsze miejsce na ga³êzi
o bardziej ¿ywotne wiêzi z pniem drzewa
tymczasem
Bóg w ciszy zbawia cz³owieka
/Wiersz O.Z. Kwiatkowskiego/
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
-------------- 1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego. ----------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni. --------------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni. ------------------
Panie, spraw, abym nie szuka³ w³asnej korzy¶ci, lecz dobra braci
O Panie, ci, którzy w tym duchu pas± Twoje owce, i¿ chc±, aby one do nich, a nie do Ciebie nale¿a³y, wykazuj±, i¿ siebie kochaj±, nie za¶ Ciebie. D±¿± czy to do otrzymania chwa³y, czy do rz±dzenia, czy do zysku. Nie chc± z mi³o¶ci okazywaæ pos³uszeñstwa i pomagaæ, i Tobie siê podobaæ... Przeciw tym przestrzega z naciskiem Twój glos. Panie. Czy¿ co innego znaczy powiedzieæ: mi³ujesz Mnie? Pa¶ owce moje — je¶li nie o¶wiadczyæ: je¶li Mnie mi³ujesz, pamiêtaj, aby¶ nie siebie pas³! Pa¶ owce moje jako moje owce, a nie jako twoje. Mojej chwa³y w nich szukaj, a nie swojej. Moich rz±dów, nie twoich. Mojego a nie twego zysku... Spraw, o Panie, aby¶my nie kochali siebie samych, lecz Ciebie, i aby¶my pas±c Twoje owce, szukali nie tego, co jest nasze, lecz tego, co Twoje (¶w. Augustyn).
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Pan niech bêdzie przez wszystkie dni b³ogos³awiony:
Bóg, który nas d¼wiga co dzieñ. Zbawienie nasze
Bóg nasz jest Bogiem, który wyzwala,
Pan nas ratuje od ¶mierci.
Ps 68
Bog „d¼wiga nas co dzien”, Bog zbawia nas co dzien. Spraw Panie aby roslo i dojrzewalo w nas ka¿dego dnia Twoje zbawienie
Pan uczyni³ nam wielkie rzeczy
i ogarnê³a nas rado¶æ.
Ps 126
Prosimy Cie Panie, o Twoja radosc, o radosc zbawienia, radosc zycia wicznego. Niech Twój pokoj wiedzie nas do tej rado¶ci. Dzisiaj równie¿ niech dostapimy tej laski s³u¿±c nia innym.
Pan uczyni³ nam wielkie rzeczy
i ogarnê³a nas rado¶æ.
Ps 126
Prosimy Cie Panie, o Twoja radosc, o radosc zbawienia, radosc zycia wicznego. Niech Twój pokoj wiedzie nas do tej rado¶ci. Dzisiaj równie¿ niech dostapimy tej laski s³u¿±c nia innym.
Modle sie o to aby owoce rekolekcji w Sztokholmie okazaly sie trwale, aby mala grupa uchodzcow z Syrii byla coraz bardziej koscielna wspolnota , ktora promieniuje Ewangelia.
Poczeci z Twojego Ducha i narodzeni z dziewiczej Matki - Kosciola, wolamy do Ciebie Boze : „przyjdz Krolestwo Twoje. Niech Twoja swieta wola bedzie w nas wcielona ju¿ teraz i ju¿ tutaj. Niech Twoja milosc bêdzie w naszych sercach ciagle owocna, aby¶my mogli siê nia Cieszyc na ziemi, tak jak ciesz± siê nia w niebie aniolowie i swieci . Prosimy Cie Ojcze, wybaw nas od zlego, aby nami nie zaw³adn±³, nie opêta³ nas i nie oszukal wyrywajac z Twojej Swietej Ziemi na jego place piekielnych orgii i jego ponure podworka.
Nic nie jeste¶my w stanie uczynic cokolwiek bez Ducha Swietego. On jest naszym uswieceniem, czyli dorastaniem do Pelni Zycia, które polega na sluchaniu i wcielaniu w czyn slowa Bozego.
Oddaje Tobie Boze wszystkie zmartwienia i niepokoje. Zawierzam wszystko Twojej wszechmocy.
Wojna syryjska dotarla do mojego domu. Ja przez swoja letniosc, nieradykalnosc, poprawnosc chrzescijanska...przegrywam. Pomoz Panie, Ty wiesz co i jak, i czego mi trzeba. Tobie zaufalam, niech nie zawstydze sie na wieki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum