Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(24-30)-1-2016-(niedz-sobota)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 23 StyczeÅ„ 2016, 18:29   NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(24-30)-1-2016-(niedz-sobota)

(J 15,16)
Nie wy¶cie Mnie wybrali, ale Ja was wybra³em,
aby¶cie szli i owoc przynosili.

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 23 StyczeÅ„ 2016, 18:46   

K+M+B

24-30 1 2016 niedziela- sobota

25 STYCZNIA 2016

Poniedzia³ek

¦wiêto Nawrócenia ¶w. Paw³a Aposto³a

Czesc Chwalebna

-----------------------------------
Tajemnice chwalebne:

1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
2.Wniebowstapienie Pana Jezusa
3.Zeslanie Ducha Swietego
4.Wniebowziecie Maryi
5.Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi.
----------------------------------------

//

majaczenie

za górami obietnic
wysokimi a¿ do nieba
za rytmicznym falowaniem
przyp³ywów i odp³ywów sumienia
za prze¿ytymi do koñca
okrzykami trwogi
i tylko z grubsza
okrzykami uniesienia
majaczy mi siê zwyczajna
taka jak nasza dzisiaj
ludzka ziemia
pe³na ca³kowicie Bo¿ego zbawienia

-/wierszO.Z.Kwiatkowskiego/
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc):Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

----------- I. Zmartwychwstanie Pana Jezusa -------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- II. Wniebowstapienie Pana Jezusa ------------

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- III. Zeslanie Ducha Swietego -----------

Nie ma takiego grzechu, którego by przed nami jaki¶ ¶wiêty nie pope³ni³. Ilustracj± tego stwierdzenia mo¿e byæ ¿ycie ¶w. Paw³a. Niestrudzony Aposto³, nauczyciel, mêczennik mia³ przecie¿ na sumieniu krzywdê i krew wielu chrze¶cijan. Historia jego nawrócenia pomaga nam uwierzyæ, ¿e mi³osierdzie Bo¿e jest naprawdê dla wszystkich. I to nie tylko w tym sensie, ¿e kiedy¶, po ¶mierci, dostaniemy siê jako¶ do nieba, ale ¿e ju¿ teraz, niezale¿nie od naszej przesz³o¶ci, Bóg mo¿e przemieniæ nasze ¿ycie tak, by sta³o siê g³oszeniem Jego chwa³y.
-Mira Majdan & Agnieszka Wêdrychowska, „Oremus” styczeñ 2000, s. 102

O Chryste, odwieczna Prawdo, jak± jest nauka Twoja? Jak± otwierasz nam drogê wiod±c± do Ojca? Innej drogi nie widzê, jak tylko tê, któr± sam wytkn±³e¶ moc± prawdziwej i niezg³êbionej mi³o¶ci Twojej. Ty, S³owo odwieczne, oznaczy³e¶ j± ¶ladami krwi Twojej — to jest prawdziwa droga. W tym wiêc tylko jest nasza wina, ¿e kochamy to, czego Ty nienawidzi³e¶, ¿e nienawidzimy to, co Ty kocha³e¶. Wyznajê, o Bo¿e wieczny, ¿e zawsze kocha³am to, czego Ty nienawidzi³e¶, a nienawidzi³am tego, co Ty kochasz. Lecz dzisiaj wo³am do mi³osierdzia Twojego, aby¶ mi udzieli³ ³aski, bym sz³a za Twoj± prawd± sercem czystym.
Ci, którzy id± t± drog±, s± dzieæmi prawdy, bo id± za prawd±, i przechodz± przez bramê prawdy, i znajduj± siê zjednoczeni w Tobie, Ojcze przedwieczny, z Tym, który jest drog± i bram±, Synem Twoim, Prawd± wieczn±, oceanem pokoju
(¶w. Katarzyna ze Sieny).

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>[/size]

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

--------------- IV. Wniebowziecie Maryi --------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- V. Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi--------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 24 StyczeÅ„ 2016, 09:30   

Prawo Pañskie jest doskona³e i pokrzepia duszê,
¶wiadectwo Pana niezawodne, uczy prostaczka m±dro¶ci.
Jego s³uszne nakazy raduj± serce,
Ja¶nieje przykazanie Pana i ol¶niewa oczy
.
Ps 19

Slowu Panskiemu nale¿y siê najwy¿szy szacunek. Slowo Panskie budzi w nas radosc i pwoduje wdziecznosc.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 24 StyczeÅ„ 2016, 09:30   

Niech znajd± uznanie przed Tob±
s³owa ust moich i my¶li mego serca,
Panie, moja Opoko i mój Zbawicielu.

Ps 19

Niech duch zawsze trzyma siê Twojego Ducha Swietosci.

dbb

WysÅ‚any: 27 StyczeÅ„ 2016, 23:55   

Modle sie o to, bym z pokora i poslusznie potrafila przyjmowac Slowo Boze oraz nader rozumnie. No i jeszcze o to, bym o Nim w codziennosci pamietala praktycznie.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 28 StyczeÅ„ 2016, 08:27   

A w Roku Milosierdzia, zeby szczegolnie zadbac, na ile mnie stac, aby troszczyc sie o JEDNOSC I POJEDNANIE. Dotyczy to szczegolnie naszego Kraju (nienawisci politycznej, zgubnej dla narodu) oraz Kosciola, szczegolnie na Bliskim Wschodzie, gdzie trwa wojna, ktora jest wg. slow papieza przejawem "treciej wojny swiatowej w kawalkach".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 29 StyczeÅ„ 2016, 09:55   

Kim jest Dawid? Swietym, z pierwszej, heroicznej czesci jego ¿yciorysu, czy bandyta, który dla swojej zachcianki erotycznej skazuje na ¶mieræ wiernego mu oficera wojskowego? Jest on i jednym i drugim i… TRZECIM, bo siê nawrocil, uznal swój grzech, ¿a³owa³ za to co uczynil, pokutowal, a Bog mu jego grzech odpu¶ci³ .
Tylko Bog moze dokonac prawdziwego oczyszczenia z grzechu serca ludzkiego. Wszystko inne jest tylko sztuka znieczulenia

Zmi³uj siê nade mn±, Bo¿e, w ³askawo¶ci swojej,
w ogromie swej lito¶ci zg³ad¼ moj± nieprawo¶æ.
Obmyj mnie zupe³nie z mojej winy
i oczy¶æ mnie z grzechu mojego.
Odwróæ swe oblicze od moich grzechów
i zma¿ wszystkie moje przewinienia. (Ps 51)

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 30 StyczeÅ„ 2016, 09:01   

Stwórz, o Bo¿e, we mnie serce czyste
i odnów we mnie moc ducha.
Nie odrzucaj mnie od swego oblicza
i nie odbieraj mi ¶wiêtego ducha swego

Ps 51

Tylko Twoj Swiety Duch mo¿e nas uswiecic. Tylko Twoja ³aska mo¿e nas oczyscic i umocnic. Tylko Krzyz Chrystusa niesie zbawienie nam i calemu swiatu.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 30 StyczeÅ„ 2016, 09:01   

Przywróæ mi rado¶æ z Twojego zbawienia
i wzmocnij mnie duchem ofiarnym.
Bêdê nieprawych naucza³ dróg Twoich
i wróc± do Ciebie grzesznicy

Ps.51

Obysmy umieli dawac swiadectwo wiary w sposob czysty i skuteczny. Obysmy uczestniczyli w przygotowaniu duchowym do aktu intronizacji Chrystusa jako Krola Polski.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu