Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(10-16)-4-2016-(niedz-sobota)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 9 KwiecieÅ„ 2016, 17:16   NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(10-16)-4-2016-(niedz-sobota)

... czy mi³ujesz Mnie?
Tak, Panie, Ty wiesz, ¿e Ciê kocham.
...
Pójd¼ za Mn±!

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 9 KwiecieÅ„ 2016, 17:27   

K+M+B

10-16 4 2016 niedziela-sobota

10 KWIETNIA 2016

III niedziela wielkanocna

Czesc Chwalebna

-----------------------------------
Tajemnice chwalebne:

1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
2.Wniebowstapienie Pana Jezusa
3.Zeslanie Ducha Swietego
4.Wniebowziecie Maryi
5.Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi.
----------------------------------------

//

Chrystus

mia³ rozpiêt± koszulê
w³osy spada³y Mu na ramiona
szed³ szybkim krokiem
p³yn±³ po przestworzach
goni³ cienie gasn±ce
po ciemnych zau³kach istnienia
zapala³ je na nowo
ka¿dy o¿ywiaj±c w³asnoustnie
stwórczym wypowiedzeniem
jego nowego imienia
nie ¶pieszy³ siê zbytnio
jest przecie¿ Wiecznym Synem Boga
ale Jego serce bi³o takim niepokojem
jak ka¿dego cz³owieka który kocha
szed³ i paschaln± pie¶ñ ¶piewa³

- O. Z. Kwiatkowski

//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc):Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

----------- I. Zmartwychwstanie Pana Jezusa -------------

O Panie, za tyle starañ, jakimi mnie otaczasz, o jedno tylko pytasz z niepokojem: Synu mój, czy mi³ujesz miê? Panie, Panie, có¿ mam na to odpowiedzieæ? Spójrz na moje ³zy, pos³uchaj bicia mego serca... có¿ mam powiedzieæ? „Domina, tu scis quia amo Te”.
Obym móg³ kochaæ Ciê mi³o¶ci± Piotra, z zapa³em Paw³a i Twoich mêczenników! Do mi³o¶ci niech siê do³±czy pokora, niskie mniemanie o sobie, wzgarda dla ¶wiata, a potem uczyñ ze mnie, co chcesz: aposto³a czy mêczennika, o Panie.
Wobec Twojej pokory, o Jezu najs³odszy, który jak cichy baranek poddajesz siê prze¶ladowaniu, mêce, zdradzie i ¶mierci. duszê moj± ogarnia przera¿enie, zawstydzenie i poczucie unicestwienia. Brak s³ów, nawet mi³o¶æ w³asna milknie i nie ¶mie wysuwaæ swoich pretensji. „O Jezu, pociecho pielgrzymuj±cej duszy, przed Tob± g³os w ustach moich zamiera, a milczenie moje wo³a ku Tobie”.
Po tylu ³askach, jakie odebra³em w ci±gu mego d³ugiego ¿ycia, nie ma ju¿ rzeczy, której bym nie chcia³. Ty¶ mi, o Jezu, otworzy³ drogê: „Dok±dkolwiek pójdziesz, pójdê za Tob±”, na ofiarê, na cierpienie, na ¶mieræ

- (Jan XXIII: Dziennik duszy, rok 1902, 1961).

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- II. Wniebowstapienie Pana Jezusa ------------

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- III. Zeslanie Ducha Swietego -----------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

--------------- IV. Wniebowziecie Maryi --------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- V. Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi--------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 12 KwiecieÅ„ 2016, 22:28   

Wielka zywotnosc mlodego Kosciola jest znakiem zyciodajnej obecnosci Chrystusa. Cuda, ktorymi pogardzaja i ktore lekcewaza intelektualne elity Kosciola, sa istotnym znakiem tej zywotnosci i autentycznosci.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 13 KwiecieÅ„ 2016, 07:54   

Wielka wdziecznosc i wielka rado¶æ z powodu rekolekcji które by³y mocnym przezyciem laskawosci Boga. Kierowalismy siê na ogol czytaniami z dnia. Zaczelismy od PRAGNIENIA, bo jest ono Bozym s³owem w nas zlozonym, Bozym wezwaniem i obietnica. Jest ziarnem które powinno siê rozwin±æ, a wraz z nim cz³owiek w którego dusze to ziarno jest wsiane. Mowiac krotko, chodzi o MILOSC.
Przeszlismy przez wiele etapow, o których teraz nie sposób wspominaæ. Zakonczylismy GLODEM, który zaspakaja tylko "chleb zycia". Wrocilismy znow do MILOSCI, a wlasciwie towarzszylismy jej przez wszystkie etapy. By³ to zawsze CHRYSTUS.
Ostatni przekaz rekolekcyjny : EUCHARYSTIA JEST DAREM OJCA NIEBIESKIEGO.

Dziekuje za kazde modlitewne wsparcie.
Wiosna by³a obecna w atmosferze wszystkich spotkan.
Siostry, które w swej duchowo¶ci odwoluja siê równie¿ do tradycji chrzescijanstwa wschodniego, oraz do tradycji mniszej kartuzow (akcent polozony na samotno¶æ z Bogiem) swietnie, to znaczy szczerze, z prostota i du¿ym zaanga¿owaniem uczestniczyly w tej duchowej pielgrzymce.
Pieknie spiewaja oficja, tym piêkniej, ze nie ma kto by je podziwial, tym bardziej spiewaja je dla Boga.

Dzisiaj na Mszy sw. dla "wschodniakow" , a wiec lludzi zwi±zanych z chrzescijanskim Wschodem bêdziemy modlic siê i swietowac razem z 30 letnimi ZOLNIERZAMI , to znaczy z Marysia i Ahmadem jako malzenstwem i rodzina, no i oczywi¶cie jako Domownikami.

dbs

Miejscowosc: W-wa
WysÅ‚any: 13 KwiecieÅ„ 2016, 09:24   

Ciep³e ¿yczenia dla ¯o³nierzy

dbb

WysÅ‚any: 15 KwiecieÅ„ 2016, 10:47   

Niech milosc Boza nadal ich otacza.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu