Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA KAPLICZKA w grudniu (17.XII.- 23.XII.2017)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 17 GrudzieÅ„ 2017, 03:11   NASZA KAPLICZKA w grudniu (17.XII.- 23.XII.2017)

B³ogos³awiona jeste¶ miêdzy niewiastami
i b³ogos³awiony jest owoc Twojego ³ona.

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 17 GrudzieÅ„ 2017, 03:34   

K+M+B

Wielbi dusza moja Pana,
i raduje siê duch mój w Bogu, Zbawcy moim.
Bo wejrza³ na uni¿enie swojej s³u¿ebnicy,
oto bowiem odt±d b³ogos³awiæ mnie bêd± wszystkie pokolenia.

Gdy¿ wielkie rzeczy uczyni³ mi Wszechmocny,
¶wiête jest imiê Jego.
A Jego mi³osierdzie z pokolenia na pokolenie
nad tymi, co siê Go boj±.

Czesc Radosna

------------------------------------------------

Tajemnice Radosne:
1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego.
2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety.
3.Narodzenie Pana Jezusa.
4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni.
5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni.
------------------------------------------------

//
Szuka³em

Szuka³em Boga w ksi±¿kach
przez cud niemówienia o samym sobie
przez cnoty gor±ce i zimne
w ciemnym oknie gdzie ksiê¿yc udaje niewinnego
a tylu po¿eni³ g³uptasów
w znajomy sposób
w ogrodzie gdzie chodzi³ gawron czyli gapa
przez protekcjê ascety który nie jad³
wiêc siê modli³ tylko przd zmartwieniem i po zmartwieniu
w ko¶ciele kiedy nie by³o nikogo

i nagle przyszed³ nieoczekiwany
jak ¿urawiny po pierwszym mrozie
z sercem pomiêdzy jedn± rêk± a drug±

i powiedzia³:
dlaczego mnie szukasz
na mnie trzeba czasem poczekaæ

/wiersz ks. Jana Twardowskiego/
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

-------------- 1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego. ----------------

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

-------------- 2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety. -------------

O Matko umi³owana, Ty, która¶ nosi³a Jezusa tak dobrze, naucz nas nosiæ Go wewn±trz nas... kiedy przyjêli¶my Go w Komunii, jest wewn±trz nas, jak by³ równie¿ wewn±trz Ciebie ze swoim cia³em; zawsze jest wewn±trz nas, jak by³ równie¿ wewn±trz Ciebie ze swoj± bosk± istot±.
Naucz nas nosiæ Go z Twoj± w³asn± mi³o¶ci±, skupieniem, kontemplacj± i nieustann± adoracj±...
Naucz nas, o Matko, podró¿owaæ, jak Ty podró¿owa³a¶, zapominaj±c ca³kowicie o rzeczach zewnêtrznych, ze spojrzeniem duszy utkwionym nieustannie tylko w Jezusie, którego nios³a¶ w swoim ³onie, kontempluj±c Go, adoruj±c, w nieustannym zachwycie, przechodz±c miêdzy stworzeniami jakby we ¶nie, patrz±c na to wszystko, co nie jest Jezusem, jakby we mgle, podczas gdy On ja¶nia³, iskrzy³ siê i rzuca³ blaski w Twojej duszy jak s³oñce, opanowywa³ Twoje serce i o¶wieca³ ducha. Naucz nas podró¿owaæ na ziemi w czasie ca³ej naszej pielgrzymki ¿yciowej, tak jak Ty podró¿owa³a¶ i jak Ty spêdza³a¶ wszystkie dni swojego ¿ycia, nie patrz±c na rzeczy zewnêtrzne. Niech one bêd± dla nas pogr±¿one w g³êbokich ciemno¶ciach, a oczy nieustannie zwrócone na Jezusa, który o¶wieca nasz± dusze, jak ogieñ: Et nox illuminatio mea in deliciis meis. O! tak, Bo¿e mój, oby to wszystko, co nie jest Tob±, by³o dla nas jak ciemna noc; oby¶ Ty o¶wieci³ g³êbie naszych dusz swoim rozkosznym blaskiem

- (Ch. de Foucauld).

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

-------------- 3.Narodzenie Pana Jezusa. --------------------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

-------------- 4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni. --------------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

-------------- 5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni. ------------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 17 GrudzieÅ„ 2017, 09:42   

Prowad¼ nas Boze.

dbb

WysÅ‚any: 18 GrudzieÅ„ 2017, 08:22   

Prowad¼ nas Boze.
Prosze, porzdkuj nasze niepewne stapanie po tym padole. Tyle juz upadkow, poranien i stluczen.
Boli to, a i nie wiem jak jeszcze dlugo, jak daleko do konca. "Prostujcie sciezki..." Slabo nam to wychodzi bez Ciebie. Konieczna Twoja obecnosc. Przybadz i zostan miedzy nami, w nas...prosze.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 18 GrudzieÅ„ 2017, 08:47   

Bliscy mi ludzie modla sie za bardzo wazna dla nich sprawe. Prosili mnie abym wspomnial o ich intencji w dzisiejszej wieczornej Mszy sw ktora bede odprawial w Krakowie. Kto chce dorzucic swoja "zdrowaske" otrzyma z glebi serca : Bog zaplac, czyli : Boze, prosze Cie, poblogoslaw mu.

dbb

WysÅ‚any: 18 GrudzieÅ„ 2017, 21:12   

Boze, prosze Cie, poblogoslaw mu.

barmal

Miejscowosc: Nowy S±cz
WysÅ‚any: 18 GrudzieÅ„ 2017, 22:05   

dorzuci³am

ElzbietaS
Elzbieta

Miejscowosc: Tokio
WysÅ‚any: 21 GrudzieÅ„ 2017, 09:08   

Bo¿e, proszê pob³ogos³aw mu
Ostatnio zmieniony przez ElzbietaS 22 GrudzieÅ„ 2017, 16:04, w caÅ‚oÅ›ci zmieniany 1 raz  

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 22 GrudzieÅ„ 2017, 08:10   

Radosc calej rodziny wyrazana Bogu. Podziekowania dla wszystkich "dorzucajacych" swoja modlitwe. Prosba zostala wysluchana. Blogoslawmy Bogu.

barmal

Miejscowosc: Nowy S±cz
WysÅ‚any: 22 GrudzieÅ„ 2017, 21:10   

Jak Dobry jest Bóg i £askawy.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu